Sardine

Sardine "Mardešić" osim što su ukusne, bogate su proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama.
Pripremljene su od svježih srdela, ulovljenih u Jadranskom moru, koje okružuje Dugi otok.

Soljenje inćuna

Inćuni se sole u ljetnoj sezoni. Način soljenja je tradicionalni, zahvaljujući kojem se postiže prepoznatljiva kvaliteta proizvoda. Svježina ribe je odlučujući faktor za kvalitetu, pa prerada započinje u što kraćem roku od ulova. Riba se čisti i pere u salamuri, sortira po veličini, soli morskom soli i slaže u limenke ili barila. Na vrh se stavlja uteg kako bi se riba što prije ocijedila od suvišne tekućine i ulja. Zrenje traje nekoliko mjeseci dok riba ne poprimi karakterističan okus i miris.
Odabir zdravog načina života uključuje i uvođenje više ribljih proizvoda u prehranu. Morski proizvodi ne samo da su bogati proteinima, već imaju manje masnoća i kolesterola od piletine, ovčetine ili svinjetine. Morski proizvodi bogati su omega-3 masnim kiselinama, poluzasićenim masnoćama i preporučljivo ih je uvesti u svakodnevnu prehranu, posebno za osobe s povišenom razinom triglicerida u krvi. Prema istraživanjima dokazani su samo pozitivni utjecaji ribljih proizvoda na zdravlje.

Novi proizvodi

Pokušavajući oživiti stare recepte, počeli smo s proizvodnjom novo-starih proizvoda: friganih srdela u maslinovom ulju i mariniranih inćuna, čija se današnja moderna tehnologija proizvodnje uvelike razlikuje od prijašnje.

Kontrola prerade ribe

Dobra i konstantna povezanost sa ribarskim brodovima omogućuje preciznu selekciju ribe i pažljivu kontrolu procesa prerade ribe. Voditelji proizvodnje strogo nadziru postupak prerade ribe kroz sve faze, od odabira i prihvata do pakiranja. Sve se uredno nadgleda i podilazi provjeri prema HACCP sustavu, kako bi se garantirali isključivo visoko kvalitetni proizvodi.