Bruskete s inćunima

  • francuski kruh
  • maslinovo ulje
  • rajčica izrezana na komadiće
  • bosiljak
  • 1-2 češnja češnjaka izrezanih na sitne komadiće
  • slani inćuni Mardešić d.o.o.
Narezati kruh i po njemu proliti žličicu maslinovog ulja u koje smo prethodno stavili komadiće češnja češnjaka. Peći 10-ak minuta na 180°C.

Izvaditi iz pećnice i posuti sa nasjeckanim rajčicama, bosiljkom i slanim inćunima.

Pašteta od tunjevine

  • Prvoklasna tunjevina, 125g, Mardešić d.o.o.
  • 1 vrećica majoneze light
  • rajčica izrezana na komadiće
  • 1 vrećica parmezana
  • limun
Iscijediti tunjevinu, istresti je u posudicu u kojoj ćete napraviti paštetu . Dobro ju usitniti, dodati majonezu, parmezan i malo limunovog soka.

Sve pomiješati i pustiti u frižideru da se ohladiti.

Salata od slanih inćuna

  • slani inćuni s kaparima Mardešić d.o.o.
  • maslinovo ulje
  • aceto balzamico
  • limun
Slane inćune lijepo posložiti na tanjur. Izmiješati maslinovo ulje i aceto balzamico te malo limunovog soka, te sve preliti peko inćuna.

Kaparima i kriškama limuna ukrasiti tanjur.

Poslužiti uz kruh kojeg ste prethodno zapekli u pećnici.

Pogača od slanih inćuna

  • 3/4 glatkog brašna
  • 2 komada svježeg kvasca
  • 2 dcl biljnog ulja
  • žličica soli
  • 10 komada fileta slanih inćuna Mardešić d.o.o.
  • 3 komada crvene kapule
  • 3-4 komada zrelih rajčica
  • 2 komada lovorovog lista
  • grančica ružmarina
Na prosijano brašno dodajte sol i promiješajte. Pripremljeni kvasac stavite u mlaku vodu s 1 žlicom šećera i 1 žličicom brašna, te pustite da se digne. Dodate ga brašnu, ulijete 1 dcl ulja, te dobro i dugo miješajte, a po potrebi dodate još mlake vode. Pripremljeno tijesto pokrijete i ostavite da se diže.
Za to vrijeme pripravite nadjev. Prvo narežite kapulu na sitno, te je stavite da se prži na malo ulja. Kad je kapula omekšala dodate sitno isjeckanu rajčicu, lovorov list i ružmarin. Lagano posolite, jer su inćuni slani. Kad je rajčica mekana nadjev je gotov. Tijesto koje se u međuvremenu diglo, podijelite u dva dijela i rastegnite, te prolijete uljem. Na prvi dio tijesta izlijete nadjev, posložite filete slanih inćuna te preklopite s ostatkom tijesta. Gornje tijesto premažite uljem i izbodite čačkalicom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C stupnjeva oko pola sata.